Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Закон про протидію тиску на бізнес набув чинності

УНІАН

Закон про протидію тиску на бізнес набув чинності

Законопроект був прийнятий 16 листопада 2017 року

Закон про протидію тиску на бізнес набув чинності сьогодні, 7 грудня 2017 року, повідомляє РБК-Україна.

"Бізнес отримав додаткові важелі захисту - відтепер почав діяти Закон, який захищає підприємства України від зловживань представників силових відомств при проведенні слідчих дій", - написав на своїй сторінці в Facebook президент України Петро Порошенко.

Забороняється вилучати оригінали фінансово-господарської документації, комп'ютерну техніку, сервери та мобільні телефони суб'єктів підприємницької діяльності.  

Згідно з новим законом ключові новації документа - неприпустимість і недійсність доказів, отриманих при виконанні постанови про обшук, винесеного без технічної фіксації. Так само неприпустимими будуть докази, отримані під час обшуку, на який не було допущено захисника. Також забороняється вилучати оригінали фінансово-господарської документації, комп'ютерну техніку, сервери та мобільні телефони суб'єктів підприємницької діяльності. Крім того, дозволяється повторно порушувати закриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, 16 листопада Верховна Рада України ухвалила урядовий законопроект про протидію будь-якого необґрунтованого тиску на українські підприємства.

Зазначено, що Документ вводить обов'язкову звуко - і відеофіксацію проведення обшуку. За відповідне рішення проголосували 312 народних депутатів.

Telegram Channel