Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

НОВОСІЛЛЯ: У ЛУЦЬКУ ВІДКРИТО ХРАМ ПРАВОСУДДЯ

У світі є багато храмів — православних, католицьких, буддійських... Але людей усього світу, різних віросповідань, конфесій об’єднує один храм, в якому служить богиня права, законного порядку Феміда...

У світі є багато храмів — православних, католицьких, буддійських... Але людей усього світу, різних віросповідань, конфесій об’єднує один храм, в якому служить богиня права, законного порядку Феміда. За уявою давніх греків, вона була порадницею Зевса й наглядала за тим, щоб ні люди, ні боги не порушували законів. Зображували Феміду жінкою із зав’язаними очима (як символ безсторонності), з рогом достатку і терезами в руках. Цим сказано усе.
Учора в Луцьку відбулася неординарна подія. На вулиці Червоного Хреста, у колишньому приміщенні відділення банку “Україна”, відкрився справжній храм правосуддя, де відтепер розміщатиметься апеляційний суд Волинської області. То не просто приміщення суду, а храм правосуддя. Напевно, думав над цим новообраний голова апеляційного суду, вольовий і енергійний чоловік Петро Філюк, батька якого за сталінських часів без суду і совісті, без свідків засудили на 15 років незаконного покарання.
Свідками урочистого відкриття приміщення апеляційного суду області учора було багато людей, журналістів. В урочистості взяли участь голова обласної ради Василь Дмитрук, голова Верховного Суду України Василь Маляренко. Докладніше читайте в наступному номері.
Telegram Channel