Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Соціальне забезпечення чорнобильців на Ратнівщині

Волинь-нова

Соціальне забезпечення чорнобильців на Ратнівщині

На сьогодні у районі статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи,  за інформацією заступника начальника управління соціального захисту населення Зої Лукашук, має 952 особи

Для порівняння: три роки тому статус «чорнобильців» мали 1116 осіб. Зменшилася їх чисельність в основному за рахунок дітей-чорнобильців, які по досягненню 18-річного віку  втратили такий статус.

Чорнобильців І категорії – 26 чоловік (вони мають групу інвалідності),  ІІ – 35, ІІІ – 532 (з них 23 — ліквідатори), 347 дітей, з яких три дитини з інвалідністю,  пов’язаною з чорнобильською катастрофою,  та 12 вдів. Ліквідаторам І, ІІ, ІІІ категорій, всього 88 чоловік,  виплачено оздоровчі.

Протягом 11 місяців даній категорії громадян нарахували та виплатили пільг на житлово-комунальні послуги на суму 50,5 тисячі гривень, твердого палива – на 4,4 тисячі 

Протягом 11 місяців даній категорії громадян нарахували та виплатили пільг на житлово-комунальні послуги на суму 50,5 тисячі гривень, твердого палива – на 4,4 тисячі. Щомісячно проводиться виплата грошової компенсації вартості  продуктів харчування громадянам,  віднесеним до І категорії — 409,20 гривні, до ІІ категорії – 204,60 гривні. Всього виплачено 170,9 тисячі гривень 61 ліквідатору. За рахунок обласного бюджету проводиться відшкодування коштів за придбані лікарські засоби та зубопротезування. Всього використано 123,8 тисячі. Санаторно-курортним оздоровленням охоплено 11 ліквідаторів І категорії та одна дитина-інвалід, інвалідність якої пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Найбільше «чорнобильців» проживає на території Заболоттівської громади, в тому числі віднесені до І, ІІ, ІІІ категорій 17 пільговиків.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ.

Telegram Channel