Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Патріарху Кирилу за життя поставлять пам'ятник

gettyimages.com

Патріарху Кирилу за життя поставлять пам'ятник

Скульптура заввишки 4 метри буде вилита з бронзи

У столиці Росії біля храму Христа Спасителя встановлять пам'ятники предстоятелів Російської православної церкви - від Іова до Кирила. Про це повідомляє з посиланням на Известия Корреспондент.

У той же час, за словами заступника голови синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанга Кипшидзе, самому патріархові ідея припала до душі 

Як зазначається, скульптури будуть встановлені до кінця 2019 року у столиці. Це випливає з розпорядження мера Москви Сергія Собяніна. Згідно з документом, всі 16 монументів будуть бронзовими і висотою близько 4 м. За словами протоієрея Леоніда Калініна, перші три пам'ятники - предстоятелів Іову (перший патріарх Московський), Гермогену і Тихону - вже встановлені 25 листопада цього року. Серед них за проектом є монумент і чинному предстоятелю Російської православної церкви Кирилу.

«Патріархи - це фігури поза часом. Кожен із них зайняв своє історичне місце. І діючий патріарх - це фігура, вже написана на скрижалях історії. Історія не вимірюється довжиною життя людини», - додав Калінін. У той же час, за словами заступника голови синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Вахтанга Кипшидзе, самому патріархові ідея припала до душі. «Патріарх позитивно ставиться до проекту в цілому. Проект дає можливість побачити послідовність патріархів. Наскільки мені відомо, на самих пам'ятках існують короткі біографічні дані», - заявив він.

Telegram Channel