Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
«Письменник має бути щедрим на добро...»

Волинь-нова

«Письменник має бути щедрим на добро...»

Сказав якось про себе Микола Онуфрійчук, якому 22 грудня виповнилося 80 років

З цієї нагоди у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся ювілейний вечір-портрет письменника, журналіста, багатолітнього автора газети «Волинь-нова» та інших видань, голови Товариства «Холмщина», заслуженого працівника культури України.

Микола Антонович брав участь у залученні громадськості до спорудження пам’ятника Шевченкові в Луцьку, в облаштуванні Лесиних місць на Волині у виявленні й підтримці обдарованих дітей, створенні обласних товариств краєзнавців, «Просвіта», «Холмщина» 

Цей невтомний і невгамовний чоловік, попри зовсім не богатирське здоров’я, був і досі залишається причетним до найзнаковіших культурних подій краю. Микола Антонович брав участь у залученні громадськості до спорудження пам’ятника Шевченкові в Луцьку, в облаштуванні Лесиних місць на Волині у виявленні й підтримці обдарованих дітей, створенні обласних товариств краєзнавців, «Просвіта», «Холмщина». Для підтримки талановитих людей краю, письменників, художників, народних майстрів він подбав про заснування доброчинної стипендії імені Галини Гулевичівни, громадських премій «Надія» та «Одержимість». А ще — понад 500 публікацій у пресі, виступів на радіо та телебаченні з проблем історії, культури, збереження пам’яток рідної мови, літератури, національних традицій, десятки книг із краєзнавства, художніх, дитячих, пісенники...

Потужний імпульс добра, посланий у світ Миколою Антоновичем, повернувся до нього цього святкового дня дитячими голосами, які читали його вірші, словами вдячності та короваєм від земляків-холмщаків не лише з Луцька, а з області, подяками від представників влади, щирими побажаннями та віршованими рядками від колег-письменників, краєзнавців, квітами й піснями у виконанні дуету «Душа Волині», квартету «Жайвір», тріо «Віра, Надія, Любов» та інших колективів.

 

Telegram Channel