Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Києві вчитимуть сліпих дітей музиці

Волинь-нова

У Києві вчитимуть сліпих дітей музиці

За виготовлення нот взявся один із викладачів музичної школи.

 У Київській музичній школі почали професійно вчити сліпих дітей музики. Раніше такі учні мелодії сприймали на слух, а студіювати теорію не могли. Для цього потрібні ноти Брайля, яких в Україні не друкують, ідеться в сюжеті ТСН.

Тепер ситуація виправлена, і талановиті сліпі дітки можуть повноцінно навчатися улюбленій справі. Ноти Брайля обов’язкові для навчання теорії, без якої не станеш професіоналом. Їх викладач та директор музичної школи виготовляє сам – програмою переводить звичайні ноти в ноти Брайля, а потім набиває вручну. Фахівець каже, що поки іншого виходу із ситуації просто не бачить.

Сліпі діти не просять співчуття, лише допомоги від тих, хто за посадою мав би надати їм шанс на здобуття фаху.

Так само роблять уже 26 років у Харкові, де зараз вчаться музики 120 дітей із вадами зору. Харківські вихованці побували в Києві з концертом, ходили на екскурсії. Оплески після виступу – особлива радість для юних музикантів. Вони зізнаються, що музика – їхній чи не єдиний шанс улаштуватися в житті. Діти не просять співчуття, лише допомоги від тих, хто за посадою мав би надати їм шанс на здобуття фаху.

Telegram Channel