Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Волинській науковій бібліотеці відкрилася виставка картин «З давнини»

Волинь-нова

У Волинській науковій бібліотеці відкрилася виставка картин «З давнини»

Її авторка — мисткиня з родини художників-скульпторів

Днями у мистецькому відділі Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відкрилася виставка талановитої художниці Іванни Дацюк із Затурців Локачинського району. Представлені на огляд відвідувачів полотна дозволяють зазирнути в минуле України через портрети видатних особистостей - княгині Ольги, князя Володимира Великого, і у докнязівські часи через зображення мужніх скіфів, давніх воїнів. Виставка так і називається - «З давнини».

Дівчина вивчає символіку окремих елементів на обладунках воїнів, відтворює їх у своїх роботах, вважає, що навіть завитки в стародавньому одязі можуть багато розповісти.

Іванна з родини художників-скульпторів Дацюків, і ще з дитинства пише портрети. Її роботи зберігаються у приватних колекція України і за кордоном.

Вже понад 40 виставок її робіт було представлено, зокрема у приміщенні обласної бібліотеки це вже п'ята.У редакції газети «Волинь» розміщена експозиція до Дня Незалежності, а у Будинку художника нещодавно експонувалися картини про Трипілля.

Це свідчить, що молода мисткиня цікавиться історичним минулим, а прочитане спонукає до відображення на полотні. Дівчина вивчає символіку окремих елементів на обладунках воїнів, відтворює їх у своїх роботах, вважає, що навіть завитки в стародавньому одязі можуть багато розповісти. Роботи Іванна вправила у відповідні ковані рами, що додає їм величі.

Завітайте у мистецький відділ бібліотеки, щоб відкрити собі давнину в портретних особистостях.

 
 
 
 
 
 
 
 
Telegram Channel