Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Турійську відкрили нове терапевтичне відділення

Волинь-нова

У Турійську відкрили нове терапевтичне відділення

За капітальний ремонт взялося товариство з обмеженою відповідальністю «Аміла»

Упродовж 2017-го, із залучення коштів субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій у сумі 900 тис. грн та місцевих бюджетів – більше 122 тис. грн вдалося повністю оновити приміщення та зробити його направду сучасним і затишним, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Урочисте відкритя терапевтичного відділення відбулося за участі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, народного депутатата України Сергія Мартиняка, голови Турійської райдержадміністрації Ореста Василишина, депутата обласної ради Романа Микитюка.

Депутат обласної ради Роман Микитюк теж підтвердив: первинну ланку медицини у контексті реформи, потрібно розвиватими. І зазначив: у перспективі для розбудови таких медичних закладів на Волині планують залучити кошти Світового банку.

- Учора ми відкрили школу, садочок у Ковельському районі. Усе було зроблено за сприяння народного депутата Степана Івахіва, облдержадміністрації та місцевих органів влади. Сьогодні у Турійську бачимо, як працює одна злагоджена команду людей, які дбають про Волинь. Дякую Сергію Васильовичу за роботу у своєму окрузі. У цьому приміщені ми бачимо, як працює медична реформа. Кошти з Державного бюджету, цільовим методом, спрямували на нормальну роботу районної лікарні. Багато хто казав, що із початком медичної реформи такі лікарні закриватимуть. Я казав і далі говоритиму: не вірте, це неправда. Люди повинні відчувати турботу про себе. Добре, що напередодні новорічних свят ми відкривамо це відділення. Бажаю вам завжди бути здоровими і нехай усе буде добре, – звернувся до присутніх Володимир Петрович.

Як і годиться, після урочистого відкриття, священик отець Павло, який править службу в лікарняній каплиці, здійснив чин освячення та благословив лікарів у їхній нелегкій праці, на здоров’я для майбутніх пацієнтів.

Сергій Маритняк своєю чергою зауважив, що роботу в лікарні продовжить. Планують залучати кошти для ремонту інших відділень. В одному крилі такі роботи розпочали ще у 2013 році. У 2018-му ж будуть ремонтувати дах, тим паче, що необхідна документація уже готова.

- Ми зробили терапевтичне віддлення, воно функціонуватиме, але поряд із тим, було б добре зробити усю лікарню зверху до низу. Люди, які живуть у Турійському районі, заслуговують на такі комфортні умови, – зазначив Сергій Васильович.

Депутат обласної ради Роман Микитюк теж підтвердив: первинну ланку медицини у контексті реформи, потрібно розвиватими. І зазначив: у перспективі для розбудови таких медичних закладів на Волині планують залучити кошти Світового банку.

- Я радий, що ми здаємо такі об’єкти. Приємно те, що завдяки співпраці на усіх рівнях є не лише пропозиції, а й реальна робота, залучення коштів і, як бачимо зараз, результат. Для лікарів, медичних працівників – це відділення, наче другий дім, тому хотілося покращити умови роботи і, гадаю, усе вийшло, – зазначив Орест Василишин.

Telegram Channel