Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Прокуратура дала роз’яснення щодо законності плати за користування кімнатами побачень у Луцькому слідчому ізоляторі

Волинь-нова

Прокуратура дала роз’яснення щодо законності плати за користування кімнатами побачень у Луцькому слідчому ізоляторі

Фінансове стягнення відповідає вимогам чинного законодавства та властиве для всіх установ виконання покарань в Україні

У засобах масової інформації набула резонансу інформація щодо законності фактів стягнення плати за побачення у Державній установі «Луцький слідчий ізолятор», йдеться у повідомленні Прокуратури Волині у «Фейсбуці».

З цього приводу повідомляємо, що постановою Кабінету Міністрів України № 1017 від 08 серпня 2007 року затверджено перелік платних послуг, які можуть надаватися органами та установами виконання покарань, слідчими ізоляторами (їх виробничими майстернями і підсобними господарствами) та іншими установами Державної кримінально-виконавчої служби, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, однією з яких є надання місць у відомчих готелях (гуртожитках) для тимчасового проживання, а також у кімнатах побачень засуджених та їх родичів. 

Постановою Кабінету Міністрів України № 1017 від 08 серпня 2007 року затверджено перелік платних послуг, які можуть надаватися органами та установами виконання покарань, слідчими ізоляторами та іншими установами Державної кримінально-виконавчої служби, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, однією з яких є надання місць у відомчих готелях (гуртожитках) для тимчасового проживання, а також у кімнатах побачень засуджених та їх родичів. 

На виконання цієї постанови й листа Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України і на підставі розрахунку калькуляції на одне ліжко-місце в кімнатах тривалих побачень та кабінах короткострокових побачень ДУ «Луцький слідчий ізолятор», затвердженого начальником установи, начальником Луцького СІЗО 24 жовтня 2017 року видано наказ № 212 "Про встановлення вартості ліжко-місця в кімнаті довготривалих побачень та вартості послуг для відвідувачів за разове користування кабіною короткострокових побачень", згідно якого встановлено плату у розмірі 85 грн. за одне ліжко-місце в кімнаті тривалих побачень та 5 грн. 50 коп. за разове користування кабіною короткострокових побачень.

Відтак стягнення такої плати здійснюється у відповідності з вимогами чинного законодавства та властиве для всіх установ виконання покарань в Україні.

Telegram Channel