Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Головний лікар Маневицької лікарні підбив підсумки 2017 року

Волинь-нова

Головний лікар Маневицької лікарні підбив підсумки 2017 року

Рік,який не хочеться порівнювати з попередніми,а просто запам'ятати,бо він став,нехай і невеликим,але кроком вперед в розвитку медицини Маневичини

Так описав минулий рік Олег Бегаль на своїй стрінці у «Фейсбуці». За словами головного лікаря Маневицької ЦРЛ, спочатку року було завершена підготовка приміщень для відділення гемодіалізу та хірургічного блоку поліклінічного відділення закладу,чим створили нормальні умови для перебування пацієнтів та праці медперсоналу(кошторисна вартість 280 тис.грн з коштів 30-км зони від РАЕС). Відкрили відділення гемодіалізу для надання допомоги пацієнтам з хронічною нирковою недостатністю,яким життєвонеобхідно отримувати курси діалізу 1 раз в 2 дні, як Маневицького,так і сусідніх районів(на даний час проходять лікування 6 жителів Любешівського району), тим самим наблизивши меддопомогу до людей. У відділенні гемодіалізу встановили 4 нових (!) апарати «штучної нирки» та інше обладнання на загальну суму 4млн 200 тис грн.

Капітальні видатки на Маневицьку ЦРЛ в 2017році з різних джерел склали майже 7 мільйонів гривень.

Протягом року закуплено обладнання в пологове відділення(новий операційний стіл,2 нові фотолюмінісцентні лампи, для лікування жовтяниці новонароджених та білірубінометр) на суму понад 200 тис грн. Під кінець року ми провели капітальний ремонт паталогоанатомічного відділення на суму 420 тис грн,провели заміну твердопаливного котла в поліклінічному відділенні вартістю 470 тис грн,зробили власними силами поточний ремонт кабінету флюорографії (востаннє ремонтувався в 1978 році) та кабінету мамографії, де встановлено цифровий мамограф «Мадіс» вартістю 1млн 275тис грн,яким буде проводитись обов'язкове обстеження жінок старше 40 років,а такожтакож за медпоказами молодшим.

Капітальні видатки на Маневицьку ЦРЛ в 2017році з різних джерел склали майже 7 мільйонів гривень. Олег Бегаль подякував народним депутатам Ірині Констанкевич  та Степану Івахіву, голові Маневицької РДА Андрію Линдюку, голові райради Анатолію Мельнику, депутатському корпусу Маневицької райради, а також колективу Маневицької ЦРЛ за розуміння, підтримку та спільне бачення проблеми.  

Telegram Channel