Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ратнівчани зустрілися з білоруськими бойовими побратимами

Волинь-нова

Ратнівчани зустрілися з білоруськими бойовими побратимами

Напередодні Нового року представники Ратнівської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Філіпчук, Микола Гуль, Лук'ян Вознюк, Анатолій Пікун, Іван Семенюк на запрошення Малоритської Спілки ветеранів Афганістану взяли участь у відкритті пам'ятного знаку загиблим воїнам-афганцям у місті Малорита Брестської області

Про це повідомила районна газета «Ратнівщина». Голова Ратнівської районної організації УСВА Сергій Філіпчук виступив із промовою: «У день відкриття пам'ятника малоритчанам, загиблим під час бойових подій в республіці Афганістан, ми вшановуємо пам'ять про наших побратимів, котрі не повернулись з тієї війни, пам'ять про білорусів, котрі воювали на чужій землі. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам'ятати, що серед нас живуть люди, які стали учасниками воєнних дій, ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом». Він також нагородив медаллю Української Спілки ветеранів Афганістану «За звитягу» голову Малоритської Спілки ветеранів Афганістану Олега Шишацького. Ветерани Афганістану з Ратнівщини поклали квіти до пам’ятника та подарували побратимам з Білорусі ікону архангела Михаїла як символ перемоги у тому страшному пеклі афганської війни.

Ветерани Афганістану з Ратнівщини поклали квіти до пам’ятника та подарували побратимам з Білорусі ікону архангела Михаїла як символ перемоги у тому страшному пеклі афганської війни.

Під час неофіційної частини представники Ратнівської та Малоритської Спілок ветеранів Афганістану обговорили низку важливих питань щодо подальшої роботи та співпраці побратимів-афганців двох сусідніх районів.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

 

Telegram Channel