Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Завтра в Україну прилетить міністр закордонних справ Німеччини

Волинь-нова

Завтра в Україну прилетить міністр закордонних справ Німеччини

Зіґмар Ґабріель відвідає Київ, після чого – разом з Павлом Клімкіним – здійснить поїздку на Донбас

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель 3-4 січня здійснить робочий візит в Україну. Про це інформує Українська правда з посиланням на прес-службу МЗС України.

Спочатку в Києві відбудуться переговори між Ґабріелем та керівником зовнішньополітичного відомства України Павлом Клімкіним.

Ключовим питанням переговорів стане роль ФРН, разом з Францією, у рамках Норманського формату з протидії російській агресії.

«Ключовим питанням переговорів стане роль ФРН, разом з Францією, у рамках Норманського формату з протидії російській агресії. У цьому плані міністри обговорять подальші спільні кроки, спрямовані на відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, а також звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах», – йдеться в повідомленні.

Також голови МЗС обговорять питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо Року мов.

Під час переговорів планується підписання двосторонньої угоди про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ.

«Павло Клімкін та Зіґмар Ґабріель також здійснять спільну поїздку на Донбас поблизу лінії зіткнення», – зазначають у прес-службі.

Telegram Channel