Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Маневицьким підліткам розповіли про відповідальність за вчинення злочинів (Фото)

Волинь-нова

Маневицьким підліткам розповіли про відповідальність за вчинення злочинів (Фото)

Традиційним стає спілкування працівників органів прокуратури Волині із учнями навчальних закладів області

Прокурор Маневицької місцевої прокуратури Марина Власюк напередодні Новорічних свят провела лекції у Маневицькому професійному ліцеї, Маневицькій загальноосвітній школі I – III ступенів № 2 – гімназії та загальноосвітній школі I – III ступенів у селі Прилісне.

Цікавили підлітків питання діяльності прокуратури, особливості відбування неповнолітніми покарань, а також питання боротьби із незаконною діяльністю груп на кшталт «Сині кити» та «Червона сова» у соціальних мережах.

Розповідаючи учням та студентам про встановлену чинним законодавством відповідальність за вчинення злочинів, прокурор наголосила на причинах та умовах, які сприяють скоєнню кримінальних правопорушень серед неповнолітніх, та охарактеризувала найбільш поширені кримінальні правопорушення, які вчиняють підлітки на території району.

З цікавістю вислухавши лекторку, діти поставили їм масу запитань, на які отримали вичерпні відповіді. Цікавили підлітків питання діяльності прокуратури, особливості відбування неповнолітніми покарань, а також питання боротьби із незаконною діяльністю груп на кшталт «Сині кити» та «Червона сова» у соціальних мережах.

Спілкуючись зі старшокласниками у формі діалогу, правоохоронці сподіваються, що це вплине на підвищення свідомості юних мешканців Маневиччини та на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волинської області

Telegram Channel