Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Депутат від БПП купує по 30 квартир на день

Про такого Ромео мріє чи не кожна Джульєтта.

Фото із сайту http://www.chas.cv.ua.

Волинь-нова

Депутат від БПП купує по 30 квартир на день

При цьому декларує відносно скромні доходи

У Чернівцях депутат міськради від БПП Ромео Скрипа за один день зміг придбати 39 об’єктів нерухомості в Чернівцях, а згодом ще 32 квартири, йдеться в розслідуванні Чесно, повідомляє Новое время.

Чиновник лише за квартири заплатив понад 10,3 млн грн. За таких обставин вартість квадратного метра депутатові обійшлася в 5 250 грн, тоді як мінімальна вартість квадрату у Чернівцях за нормативами Мінрегіонбуду – 7 867 грн.

У Чернівцях депутат міськради від БПП Ромео Скрипа за один день зміг придбати 39 об’єктів нерухомості в Чернівцях, а згодом ще 32 квартири.

Журналісти зв’язалися по телефону з ним. Однак конкретних пояснень він не надав, а згодом уникав спілкування.

Скрипа володіє також будівельною компанією ТОВ Ромтіс Буд. Цікаво, що його підприємство вже реалізує нерухомість мінімум за $900 (понад 25 тисяч грн).

Окрім зазначеного переліку Скрипа придбав (у 2016 році) ще одну квартиру в Чернівцях, два житлових будинки (у січні площею 87,9 квадратних метри, а у квітні 350,1 квадрати), а також – земельні ділянки.

Загалом за нерухомість у 2016 році Скрипа заплатив майже 12,1 млн грн.

«У той час як дохід за рік склав трошки більше ніж 643 тис грн, враховуючи 381 тис грн доходу від відчуження нерухомості. 9 млн грн Скрипі позичили двоє осіб, які, скоріш за все, є його батьками», – йдеться в розслідуванні.

Окрім вказаної компанії, чиновник також вказав у своїй декларації ЖБК Букстрой, а за даними сервісу YouControl, він також є засновником ТОВ Буд.Ін.Ком.

Протягом минулого року Скрипа подав 26 форм змін до декларацій.

«За рік продав 35 об’єктів нерухомості, отримавши 13,2 млн грн доходу. Вже в липні він придбав 48 об’єктів нерухомості, з них 32 квартири – усе за два дні. Витратив на покупку майже 13,4 млн грн.», – повідомляє автор Михайло Джогола.

Юрист пояснює, що такі часті угоди з нерухомістю можуть бути націлені на мінімізацію сплати податків. На паперах вартість нерухомості занижується, а саме від неї відраховується 8,5% податку, а вже решту суми власник отримує готівкою.

 

Telegram Channel