Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині невідомі познущалися з лебедів

Волинь-нова

На Рівненщині невідомі познущалися з лебедів

Один птах після «відпочинку» компанії невідомих зник, інший – травмований та зляканий

Невідомі познущалися із лебедів на Рівненщині, повідомляє ТСН. Підозрюють у цьому компанію, яка напередодні відпочивала біля річки. Небайдужі звернулися до рятувальників та працівників зоопарку, аби пернатого, котрий лишився зловити та оглянути.

Невеличкою річкою Устя у селі Городок самотньо плаває лебідь. Ще донедавна у нього була пара. Вони не боялися людей, бо птахів постійного підгодовували місцеві. Та після відпочинку невідомої компанії біля водойми все змінилося.

«Одного лебедя не стало, а другий плавав з поплавком в роті. Є така підозра, що вони ловили лебедів на якусь наживку на вудку. Одного зловили, а інший вирвався, він ледь плавав. Його стан був дуже такий не хороший», - каже рівнянка.

Тим часом, за самотнім лебедем обіцяють приглянути місцеві. Якщо ж раптом йому погіршає, то повернеться більша команда рятувальників, щоб таки впіймати лебедя та передати ветеринарам, аби оглянули його ретельніше. 

Тому небайдужі попросили фахівців спіймати птаха, щоб поглянути чи все з ним гаразд. Бо злетіти він не може. З човном та сітками за справу взялися рятувальники з працівниками зоопарку. Визнають - справа це не з легких. Поки рятувальники спрямовують лебедя в потрібний бік. На березі із сіткометом чекає працівник зоопарку.

Після невдалої спроби спіймати лебедя сіткометом, рятувальники спробують накинути на пернатого втікача сітку зверху, коли він пропливатиме повз.

Невдалою виявляється і друга спроба, і третя, і четверта. Минуло понад три години спроб упіймати лебедя та той так і не піддався.

«На жаль, операція пройшла не успішно, не вдалося піймати лебедя, оскільки це водоплавна птиця у воді себе почуває трошки краще ніж ми, більш орієнтується», - визнає рятувальник.

Те, що лебедя впіймати не вдалося, цілком прогнозовано, каже працівник рівненського зоопарку. Бо птах цей дикий і дуже прудкий. І додає, попри невдалу рятувальну операцію є і позитив: на пернатого вдалося поглянути ближче.

«Птах активний, рухомий, єдине, що він не на крилі. Можливо він два тижні поїсть, відпочине, підніметься на крило і полетить», - каже ветеринар.

 

Telegram Channel