Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Погода: якщо до сьогоднішнього дня земля добре не промерзла, то … (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 8 січня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: якщо до сьогоднішнього дня земля добре не промерзла, то … (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі сьогодні, 8 січня, буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Місцями туман

Вітер північно-східний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 1 до 6 градусів морозу, вдень – від 1 градусу морозу до 4 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 8 січня було у 1994-му році – плюс 11,6 градуса, найхолодніше – 1987-го – мінус 29,3 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

 Найтепліше 8 січня було у 1994-му році – плюс 11,6 градуса, найхолодніше – 1987-го – мінус 29,3 градуса.

Народний прогноз погоди:

8 січня відзначається Собор Пресвятої Богородиці. У народі цей день називали Бабині каші. За кашею і погоду передбачали на найближчий час: якщо каша в печі рум’яниться – на сніг. Якщо до цього часу земля ще добре не промерзла, то літом соку не дасть, тобто врожай буде не дуже хорошим. Спостерігали цього дня за сонцем і за птахами: якщо біля сонця з’являлась світла смуга – на сніг. Якщо синиця зранку пищить – бути морозу вночі, а якщо галки і ворони влаштували безперервний ґвалт – варто чекати снігопад і заметілі.

Прогноз погоди на завтра:

9 січня буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний, 5 – 10 метрів за секунду. Температура повітря по області: вночі – від 0 до 5 градусів морозу, вдень – від 3 градусу морозу до 2 градусів тепла.

 

Telegram Channel