Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Компанія Samsung запатентувала пристрій із гнучким екраном

Волинь-нова

Компанія Samsung запатентувала пристрій із гнучким екраном

Новий дисплей здатен скручуватися навколо основного корпусу

Південнокорейська компанія Samsung запатентувала гнучкий дисплей. Концепт гаджета нагадує планшет, але за потреби екран можна згорнути всередину невеликого «тубуса» і він не буде займати багато місця, пише НВ з посиланням на Lets go digital.

Уздовж корпусу, в якому розташовано дисплей, який згортається, розміщені магніти.

На патентному зображенні видно, що сканер відбитків пальців розташований на основному корпусі. А вздовж корпусу, в якому розташовано дисплей, який згортається, розміщені магніти. Вони використовуються для висунення дисплея.

У патенті показано, що корпус пристрою може бути циліндричної чи прямокутної форми. У першому випадку дисплей згортається всередину корпусу, а у разі використання циліндричного корпусу - обертається навколо нього.

В яких саме пристроях буде застосовувати Samsung свій гнучкий екран, який може згортатися, поки невідомо. У патентній заявці не згадуються смартфони або планшети.

Восени 2017 року НВ повідомляло, що компанія Samsung подала заявку в Національне агентство радіодослідження Кореї на сертифікацію першого смартфона, який можна згинати. Пристрій призначений для домашнього ринку, він вже сертифікований для Wi-Fi і Bluetooth.

Telegram Channel