Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Швидкісні мандрівки між континентами — реальність

boomsupersonic.com

Швидкісні мандрівки між континентами — реальність

За прогнозами інженерів новий літак буде швидшим, тихішим і доступнішим, ніж «Конкорд»

Japan Airlines інвестувала $ 10 млн у будівництво надзвукового пасажирського літака. Цим займається Денверська стартап-компанія Boom Supersonic (штат Колорадо, США). Про це розповідає Вокруг Света.

 Це буде 55-місний літак, який розвиватиме швидкість до 2695 км/год і зможе подолати відстань від Нью-Йорка до Лондона всього за 3 години 15 хвилин

Це буде 55-місний літак, який розвиватиме швидкість до 2695 км/год і зможе подолати відстань від Нью-Йорка до Лондона всього за 3 години 15 хвилин. Виробництво XB-1 почнеться в середині 2020-х років. Японська авіакомпанія, яка буде брати безпосередню участь в розробці дизайну, планує придбати до 20 таких літаків.

Boom стверджує, що їхній літак буде на 10% швидшим і в 30 разів тихішим, ніж «Конкорд». При цьому квитки будуть на 75% дешевшими, ніж на рейсах «Конкорду», - приблизно $ 2,5 тис., що можна порівняти з нинішніми цінами на квитки бізнес-класу. За словами керівництва Boom Supersonic, такого результату вдалося досягти завдяки високій ефективності використання палива.

Telegram Channel