Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Назвали найдорожчого футболіста в світі

AFP

Назвали найдорожчого футболіста в світі

Позиції деяких гравців виявились несподіваними

Бразильський нападник Неймар є найдорожчим футболістом у світі - його трансферну вартість оцінено в 213 млн євро, зазначається в щорічному огляді онлайн-видання Football Observatory, що випускає Міжнародний центр вивчення спорту (CIES). Про це розповідає Інтерфакс.

Несподівано низьку позицію (49-у) посідає чинний володар «Золотого м'яча» і переможець Чемпіонату Європи Кріштіану Роналду - його трансферну вартість оцінено в 80,4 млн євро 

У серпні 2017 гравець перейшов з «Барселони» до французького «Парі Сен-Жермен» за 222 млн євро. У паризькому клубі також грає 19-річний Кіліан Мбаппе, що посідає в списку найдорожчих гравців четверте місце з показником 192,5 млн євро. Другий рядок у списку посідає аргентинець Ліонель Мессі (202 млн євро), третє - форвард «Тоттенхема» Харрі Кейн (194,7 млн євро).

До десятки найдорожчих гравців також входять аргентинець Паоло Дібала, англієць Деле Аллі, бельгійці Кевін де Брюйне і Ромелу Лукаку, а також французи Антуан Грізманн і Поль Погба. Несподівано низьку позицію (49-у) посідає чинний володар «Золотого м'яча» і переможець Чемпіонату Європи Кріштіану Роналду - його трансферну вартість оцінено в 80,4 млн євро. Виною тому невисока результативність зірки «Реала» в цьому сезоні, а також той факт, що йому скоро виповниться 33 роки.

У розрахунку трансферної вартості гравця зважали на такі ключові фактори, як вік, амплуа, тривалість чинного контракту з клубом, ігрові показники, роль у збірній команді тощо.

Telegram Channel