Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Молдові остаточно заборонили російські новини

Волинь-нова

У Молдові остаточно заборонили російські новини

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду замість президента Ігоря Додона затвердив закон, який забороняє трансляцію новинних і інформаційно-аналітичних передач з Росії

Про це повідомила прес-служба парламенту Молдови, передає Depo.ua.

Правом підписати закон про боротьбу з «іноземної пропагандою» Канду наділив Конституційний суд через те, що Додон двічі відхиляв його.

Закон про боротьбу з пропагандою забороняє трансляцію теле- і радіопрограм з інформаційно-аналітичним, військовим або політичним змістом, які зроблені в країнах, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Згідно з конституцією, президент, незважаючи на незгоду, зобов'язаний затвердити документ, якщо парламент двічі його приймає. У зв'язку з цим в КС звернувся Сергій Сирбу, депутат від фракції Демократичної партії, що має більшість місць в парламенті. Він заявив, що в даній ситуації необхідний тимчасово виконуючий обов'язки президента.

Суд вирішив, що затвердити закон про зміну Кодексу про телебачення і радіо може спікер парламенту або прем'єр.

Закон про боротьбу з пропагандою забороняє трансляцію теле- і радіопрограм з інформаційно-аналітичним, військовим або політичним змістом, які зроблені в країнах, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення (документ не пройшов цю процедуру на Росії). При цьому ретрансляція розважальних програм або інших передач дозволена.

Telegram Channel