Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Не всі встигнуть отримати біометричний паспорт до літньої відпустки – ДМС

Волинь-нова

Не всі встигнуть отримати біометричний паспорт до літньої відпустки – ДМС

У Державній міграційній службі закликали українців не планувати свої поїздки за кордон. Існує ризик, що паспорт для здійснення безвізової подорожі за кордон вони не отримають вчасно

Про це повідомили у прес-службі ДМС. Новину повідомляє СтопКор.

Представники Державної міграційної служби заявили, що кількість українців, які бажають зробити біометричний паспорт з кожним днем росте. У зв’язку з цим затримка у видачі документів досі триває. У ДМС також привели приклад, коли мандрівники заздалегідь купують квитки для поїздки за кордон, однак при цьому біометричного паспорта вони не мають.

Якщо у вас немає на руках необхідного документа, паспорта з біометрією, не плануйте подорожі.

«Людям доводиться скасовувати чи переносити поїздки. А це втрата не лише часу, а й грошей. Якщо у вас немає на руках необхідного документа, паспорта з біометрією, не плануйте подорожі», – відзначили у відомстві.

Представники служби також закликали не звертатись за допомогою до посередників, які обіцяють пришвидшити процес видачі закордонного біометричного паспорта.

Додамо, антимонопольний комітет взявся перевіряти ринок закордонних паспортів. Причина цього – виникнення проблем у процесі оформлення та видачі документів. Одна з них – посередники, які за додаткові кошти пропонують українцям швидше оформити паспорт.

Telegram Channel