Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Нарешті дослідили, чому людям подобається набирати повен рот диму

Pxhere.com

Нарешті дослідили, чому людям подобається набирати повен рот диму

Виявляється - чим більше ми куримо, тим меншу відразу до нікотину відчуває наш мозок

Дослідники з Рокфеллерівського університету, медичного центру Маунт-Сінай і Національного інституту біологічних наук в Китаї виявили, що частина мозку, яка відповідає за задоволення під час куріння та ділянка, яка виділяє речовини, що це задоволення пригнічує пов'язані між собою. Таким чином, можна стимулювати виділення речовин, які будуть робити процес куріння нейтральним або ж навіть неприємним. Однак дослідження показали, що особлива сполука під назвою Аміго1 заважає «спілкуватись» між собою цим ділянкам. Про це розповідає портал Наука и жизнь.

Припускається, що саме нейрони Аміго1 виступають головною причиною нікотинової залежності, і тоді є сенс подумати над тим, як можна подіяти на них в терапевтичних цілях 

В експерименті, який провели науковці мишам протягом шести тижнів давали воду з домішками нікотину, щоб викликати у них нікотинову залежність - і залежність з'являлася. Однак, коли методами генетичної інженерії у мишей вимикали нейрони Аміго1, симптоми нікотинової залежності у тварин зникали.

Припускається, що саме нейрони Аміго1 виступають головною причиною нікотинової залежності, і тоді є сенс подумати над тим, як можна подіяти на них в терапевтичних цілях. Хоча якщо врахувати, що кожен рік від хвороб, пов'язаних з тютюнопалінням, по всьому світу вмирають 6 мільйонів чоловік, і цифра ця продовжує зростати, то тут важливий взагалі будь-який метод, який більш-менш ефективно допомагав би кинути палити.

Telegram Channel