Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Рівненщини виявлено африканську чуму

Волинь-нова

На Рівненщини виявлено африканську чуму

Носіями віруси є дику свині одного з мисливських господарств

13 січня 2018 року Костопільським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області отримано повідомлення про те, що виявлено захворювання африканської чуми серед диких свиней на території мисливського господарства КРТ МіР «Либідь» Малостидинського лісництва Костопільського району Рівненської області (квартали №38 та №25). Про це повідомляється на сайті телеканалу Ритм з посиланням на Костопільську РДА.

Вірус африканської чуми виявлено з патологічного матеріалу, направленого від КРТ МіР «Либідь» на дослідження до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини 

Із цього приводу відбулося термінове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Костопільській районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Коваля. Вірус африканської чуми виявлено з патологічного матеріалу, направленого від КРТ МіР «Либідь» на дослідження до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини.

За результатами робочого засідання комісія прийняла відповідні протокольні рішення, розробила план локалізації та ліквідації спалаху, також встановлено зони захисту та спостереження навколо мисливських угідь із проведенням відстрілу диких кабанів.

Telegram Channel