Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині батьки погрожують не пускати дітей до школи, якщо не розпочнеться будівництво нової

Рівне вечірнє

На Рівненщині батьки погрожують не пускати дітей до школи, якщо не розпочнеться будівництво нової

На сайті Рівненської обласної ради триває збір підписів під петицією Руслана Ткача, який просить збудувати школу у селі Борбин Млинівського району

Наразі під петицією — тільки 17 голосів з потрібних 1000, щоб її розглянули обласні депутати на сесії. Збір підписів триватиме до середини лютого, передає «Рівне вечірнє».

«Дах просів, усі стіни в тріщинах, у класи тече вода, на голови дітям та вчителям падає штукатурка. І при цьому всьому там навчається близько 250 учнів, які кожного дня з 8-ї ранку до 18-ї вечора наражають себе на смертельну небезпеку. Так, саме на смертельну, будемо називати речі своїми іменами, — зазначає Ткач.

Нас дуже довго годували обіцянками та пустими словами «ось-ось», «вже-вже», «в суботу» і «тільки будуть канікули», зараз взагалі кажуть, що все добре і ніяких проблем нема.

«Нас дуже довго годували обіцянками та пустими словами «ось-ось», «вже-вже», «в суботу» і «тільки будуть канікули», — йдеться у петиції. — Зараз взагалі кажуть, що все добре і ніяких проблем нема. Настав час діяти, взяти приклад з інших громад та населених пунктів і просто не відпустити дітей до школи, щоб про нас дізнались не лише в районі і області, а у межах цілої країни».

Нагадаємо, що не пускали дітей до школи і таки випротестували нову школу селяни Степангорода Володимирецького району. Також протестували батьки учнів школи у Цепцевичах Сарненського району.

Щодо Борбина, то влітку були сумніви, що будівля старої школи взагалі придатна для експлуатації. У районі розглядали, як варіант, доведення школярів на навчання до сусідніх Уїздців.

Telegram Channel