Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Село на Волині зароблятиме на смітті

Волинь-нова

Село на Волині зароблятиме на смітті

Перші два місяці у Благодатному сміття сортуватимуть в якості експерименту, а потім – постійно

Як повідомив сільський голова Благодатного Олександр Топорівський у «Фейсбуці» сортувати сміття починають в приватному секторі.
«Схема дуже проста: у другу п’ятницю місяця працівники збиратимуть тільки скло, ПЕТ (пластик), папір, метал, стрейч-плівку (зібране за місяць), упаковані в різні пакети. Змішане – не збирають. У всі інші п’ятниці місяця збирають змішане сміття, тобто все, що не піддається сортуванню. Відсортовані відходи не збирають».
За кошти, отримані від продажу сортованого сміття, ми будемо встановлювати лавки, дитячі майданчики, купувати саджанці квітів та дерев тощо.
Наразі голова сільської ради просить складати зілля, гілля, листя, харчові відходи у компостних ямах, поки влада організує контейнери для органіки.

За словами Олександра Топорівського, перші два місяці у Благодатному сміття сортуватимуть в якості експерименту, а потім це відбуватиметься постійно.

За кошти, отримані від продажу сортованого сміття, ми будемо встановлювати лавки, дитячі майданчики, купувати саджанці квітів та дерев тощо.

У минулу п’ятницю вже було зібрано 1,5 куба пластикових пляшок і 0,3 — скло. Для поінформованості громадян, сільський голова Благодатного обіцяє поширити листівки.

«Багато людей не прочитали оголошень, тому працівники ФОП Лисюк О.С. вирішили збирати і сортоване, і несортоване сміття. Наступного тижня всі отримають персональні листівки - як і що будуть збирати. Загалом динаміка хороша, майже 2 м куб - це півмашини відходів, які не поїхали з приватного сектора на звалище - навпаки, принесуть якісь невеликі, але гроші», - зазначає очільник громади.

Telegram Channel