Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку відбувся ювілейний вечір заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького

Волинь-нова

У Луцьку відбувся ювілейний вечір заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького

Митець презентував пісенний компакт-диск «Пісні із серця режисера»

У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка не було вільного місця. Такого аншлагу давно не бачив цей театральний заклад.

Від побаченого та почутого емоції переповнюють, а в душі вирує тиха радість за талановиту людину, уродженця села Липини Луцького району. Віталій Іваницький закінчив Луцьке культосвітнє училище, згодом — режисерську освіту здобував у Ленінградському інституті культури, а працював на Волині.

Віталій Іваницький – автор низки мистецьких проектів, фестивалів української естрадної пісні, фестивалів «З любов’ю до сала», «Вишиті рушники єднання».

Пісні, автором яких він є, з любов’ю виконували знані митці України: народні та заслужені артисти України, а також лауреати міжнародних та всеукраїнських фестивалів і конкурсів, гурти та творчі колективи. Серед них – Павло Зібров, Василь Чепелюк, Петро Чорний, Адам Горбатюк, В’ячеслав Судима. Можна щиро порадіти за Віталія Іваницького, чудову, скромну людину, яка своєю натхненою роботою, ентузіазмом та мистецькою досконалістю прославила Волинь не тільки в Україні, а й за її межами. Його творчий доробок як організатора, режисера-постановника та головного режисера становить понад триста культурно-мистецьких, спортивних, освітніх робіт, фестивалів, конкурсів, театралізованих видовищ, шоу-програм, ювілейних заходів, благодійних акцій тощо. Віталій Іваницький – автор низки мистецьких проектів, фестивалів української естрадної пісні, фестивалів «З любов’ю до сала», «Вишиті рушники єднання».

Чотиригодинне дійство нікого не втомило, а, навпаки, наповнило душі людей незбагненною гордістю за талановитого земляка. Радість чоловіка, батька та дідуся розділила його родина: дружина, три доньки, зяті та семеро внуків, які були присутні в залі.

Ніна КОСТРУБА. Фото автора.

Telegram Channel