Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Луганщині посадили майора поліції, який допомагав бойовикам

СБУ

На Луганщині посадили майора поліції, який допомагав бойовикам

Суд призначив покарання у вигляді трьох років та трьох місяців позбавлення волі

Сєверодонецький міський суд засудив до ув`язнення колишнього співробітника одного з підрозділів управління Нацполіції Луганської області, що працював на незаконні збройні формування, повідомляє СБУ.

Оперативники спецслужби викрили майора поліції, який передавав терористам інформацію.

Майор поліції передавав терористам інформацію про особовий склад та транспортні засоби підрозділів поліції, блокпости сил антитерористичної операції, а також службові документи з грифом «таємно». 

Правоохоронець у 2014 році в особистих справах та без відома керівництва виїжджав до тимчасово окупованої терористами території. У Луганську майора поліції завербували представники російського ФСБ, які працюють під прикриттям т.зв. "МГБ ЛНР". Російська спецслужба почала активно використовувати старшого інспектора з осені 2015 року.

За завданням кураторів він зібрав та передав ФСБ інформацію про співробітників підрозділів поліції, транспортні засоби, розміщення блокпостів у зоні проведення антитерористичної операції та низку службових документів, у тому числі з грифом "таємно". Старший інспектор пересилав відомості електронною поштою зі службових та домашнього комп’ютера. Під час обшуків, які тривають спільно з прокуратурою, співробітники спецслужби вилучили докази роботи майора на ФСБ.

Суд визнав затриманого винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді трьох років та трьох місяців позбавлення волі.

Telegram Channel