Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Туреччина почала наземний наступ на півночі Сирії

Волинь-нова

Туреччина почала наземний наступ на півночі Сирії

Турецький президент розкритикував США за підтримку сирійських курдів з партії «Демократичний союз» і загонів «Сил народної самооборони»

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоганзаявив, що в суботу, 20 січня, турецька армія почала наземний наступ на курдські "Загони народної самооборони" (YPG) на півночі Сирії, передає LB.ua з посиланням на "Німецька хвиля".

"У Афріні почалася наземна операція. Далі буде Манбідж", - сказав Ердоган, виступаючи в провінції Кютаг'я.

Також турецький президент розкритикував США за підтримку сирійських курдів з партії "Демократичний союз" і загонів "Сил народної самооборони". Він додав, що закликає Захід переглянути політику в Сирії і припинити співпрацю з терористами.

19 січня, армія Туреччини, не перетинаючи кордону, розпочала обстріл курдських загонів, яких країна вважає терористичними.  

"Захід повинен усвідомити, що Туреччина - союзник, з яким потрібно рахуватися і співпрацювати в регіоні", - сказав Ердоган.

Напередодні, 19 січня, армія Туреччини, не перетинаючи кордону, розпочала обстріл курдських загонів, яких країна вважає терористичними. Курди закликають США вплинути на Анкару. Дамаск, зі свого боку, попередив, що сирійська армія збиватиме будь-які турецькі літаки, які опиняться в сирійському повітряному просторі.

14 січня стало відомо про те, що міжнародна коаліція під керівництвом Сполучених Штатів Америки почала тренування близько 30 тис. бійців "Демократичних сил Сирії" (SDF), до складу яких входять курдські загони, які повинні охороняти державний кордон Сирії. Туреччина висловила своє обурення. У Пентагоні повідомили, що допомога в навчанні бійців спрямована на захист місцевого населення.

Офіційна Анкара вважає курдські сили терористами через сепаратистські настрої "Робочої партії Курдинстану", яка бореться за курдську державу або автономний регіон терористичними методами.

Telegram Channel