Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Холмі відзначили 100-ліття незалежності УНР. Не без ексцесів

Волинь-нова

У Холмі відзначили 100-ліття незалежності УНР. Не без ексцесів

Подія відбулась поруч із холмською кафедральною православною церквою святого Івана Богослова, де знаходяться могили вояків Української Народної Республіки

Про це повідомляє видання "Наше Слово", пише Історична правда.

До присутніх звернувся д-р Григорій Купріянович, голова Українського товариства. Пізніше учасники поклали квіти та запалили свічки. Після цього на урочистому концерті в залі Державної вищої професійної школи виступив чоловічий український хор з Польщі „Журавлі".

Микола Ярмолюк, радник-посланник посольства України, вручив відзнаку від міністерства оборони України священику мітрату православної церкви в Холмі Івану Лукашуку.

На подію прийшли також кілька осіб, серед яких була дівчина у футболці з надписом „Львів є польським, а Донбас – російським", а хлопець у футболці з надписом „Смерть бандерівцям!". 

Подію організувало Українське товариство під патронатом посла України в Польщі Андрія Дещиці та в співпраці з консулом України Станіславом Адамяком.

Не відбулося і без неприємних моментів. На подію прийшли також кілька осіб, серед яких була дівчина у футболці з надписом „Львів є польським, а Донбас – російським", а хлопець у футболці з надписом „Смерть бандерівцям!".

У Польщі відзначення 100-річчя незалежності України відбудуться також у Варшаві, Кракові, Любліні та інших містах.

Telegram Channel