Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині змагалися лижники (Фото)

Волинь-нова

На Волині змагалися лижники (Фото)

20-21 січня 2018 року на Волині відбувся 7-й вдкритий Чемпіонат області серед юнаків з лижного туризму, організований обласним Центром туризму, спорту та екскурсій

Цього року через погодні умови – відсутність довгий час снігу, проведення змагань було під питанням. Проте, в останні дні зима таки прийшла і змагання традиційно відбулись на базі «табору Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району. У змаганнях взяли участь близько 40 кращих спортсменів області з лижного туризму – представники Луцького, Ківерцівського, Любомльського районів та міста Ковеля, інформує прес-служба ЦТСЕ.

 

 Два дні туристи-лижники змагались в особистому та командному заліках на різних дистанціях.

 

– Незважаючи на те, що наша область не є гірськолижною, Волинь має хороші традиції у розвитку лижного туризму і є однією з небагатьох областей України, яка проводить такі змагання для дітей, – зауважує директор Центру туризму Леонід Толстіхін. – Тому наші спортсмени одні з найсильніших на всеукраїнському рівні.

 

 Два дні туристи-лижники змагались в особистому та командному заліках на різних дистанціях. У перший день спортсмени долали довгу дистанцію «Лижного маршруту», для подолання якого спортсменам потрібно було пройти понад 3 км лісовим масивом с.Гаразджа, орієнтуючись по карті, а також продемонструвати свої вміння і навички у доланні різних лижних та технічих етапів.В особистому заліку серед дівчат найкращу майстерність показала Софія Варинюк з Боратинської ОТГ, а серед хлопців - Дмитро Попович з Ківерцівського району.

 

 

 Другого дня учасники змагались на командній «Смузі перешкод», яка включала в себе різноманітні підйоми, спуски, траверси. Як зазначили учасники дистанція не була важкою, проте вимагала певної технічної майстерності та злагодженості роботи в команді.Перше та третє місця на цій дистанції здобули спортсмени Боратинської ОТГ (Луцький район), а другими фінішували вихованці станції юних туристів Ківерцівського району.За підсумком змагань двох днів переможний кубок 7-го Чемпіонату Волині з лижного туризму дістався юним туристам Боратинської ОТГ Луцького району, які і будуть захищати честь області на Чемпіонаті України у лютому на Закарпатті. ІІ місце вибороли спортсмени Ківерцівського району і замкнули трійку лідерів теж команда з Боратинської ОТГ. Переможці отримали грамоти, дипломи, медалі та кубки.

 

Telegram Channel