Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Любешові гуляють зграї псів

Волинь-нова

У Любешові гуляють зграї псів

Людей це обурює, і їх можна зрозуміти, адже тварини несуть неабияку загрозу, особливо, коли вони гуртуються в зграї. Як результат — останнім часом, розповідають, були випадки, коли собаки нападали та кусали людей

Через це діти бояться іти до школи чи навіть просто гуляти селищем. Адже собаки скупчуються в людних місцях, а своїм гавканням та агресією неабияк лякають перехожих. Зустрітися з ними – реально небезпечно. Потерпають від цього і велосипедисти.

Тим часом, зі слів посадових осіб селища, запобігти бродінню псів непросто. Бо ж відлов собак коштує дуже дорого. Та й єдине спеціалізоване підприємство області не встигає охопити всі райони. Інших цивілізованих вирішень такої проблеми просто не існує.

Запобігти бродінню псів непросто. Бо ж відлов собак коштує дуже дорого. Та й єдине спеціалізоване підприємство області не встигає охопити всі райони. Інших цивілізованих вирішень такої проблеми просто не існує.

Хоча, мабуть, багато залежить від самих людей. Адже розгулюють селищем не лише безпритульні тварини, а й ті, які мають власників. Це засвідчують нашийники, які є на більшості псів. Виходить, хтось відпускає своїх чотирилапих друзів, аби вони не мерзли на прив’язі. І, в принципі, саме такі собаки — найагресивніші. А ті, які дійсно є безпритульними, зазвичай, бояться людей, а ще вони «випрошують» їжу біля продуктових магазинів, смітників та закладів громадського харчування.  Тож, аби ця проблема зрушилася з місця, насамперед, самі жителі селища повинні нести відповідальність за тих, кого приручили. Бо ж відбувається справжній парадокс: у соціальних мережах чи у розмовах з іншими ми обурюємося зграями собак на вулицях, а за мить відпускаємо свого улюбленця погуляти за межами подвір’я. При цьому зовсім не задумуємося над тим, чим ця «прогулянка» може закінчитися для простого перехожого.

Мирослава СТРУК

Telegram Channel