Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинян лікуватимуть... собаки

Волинь-нова

Волинян лікуватимуть... собаки

Сьогодні відбулася прес-конференція, де розповіли про методику та реалізацію проекту «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії»

Він впроваджуватиметься завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу, який надав грант у розмірі 151,410 тис. євро. Проект реалізовується по програмі транскордонного співробітництва Білорусія-Україна. Для впровадження заходів КП «Ласка» передбачено 93,210 тис. євро, йдеться на сайті Луцької міськради.

У прес-конференції взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, директор КП «Ласка» Богдана Новарчук, білоруські партнери, волонтери.

Цей проект — наступний крок, щоб люди з обмеженими можливостями були більш адаптованими у суспільстві та почувались комфортно.

Богдана Новарчук розповіла, що цей проект дасть можливість впровадити каністерапію не лише в Луцьку, а й в українських та білоруських регіонах, які мають спільний кордон (Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська, Чернігівська, Брестська, Гомельська області). В багатьох країнах світу лікування собаками звичайне явище. Для того, щоб така терапія розпочалася у нас, згідно проекту, будуть залучені зовнішні експерти, спеціалісти-терапевти та кінологи, які навчатимуть правильному проведенню лікування. В проекті передбачені тренінги, круглі столи з обміном досвіду, телепередачі, заходи як на території КП «Ласка», так і у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, з залученням людей з особливими потребами та тварин, будівництво літнього майданчику для каністерапії на території КП «Ласка». Також формуватиметься база волонтерів, власників собак, які готові допомагати лікарям в роботі.

Богдана Новарчук сказала, що залучення учасників усіх регіонів програми дозволить започаткувати та зміцнити міжнародне співробітництво між експертами, буде створена професійна мережа, яка існуватиме й після завершення проекту.

Представник ГО «Даун-синдром» подякувала міській владі за те, що впроваджується такий важливий проект, адже каністерапія допоможе покращити емоційний стан дітей, буде розвивати їх фізичний стан та моторику.

Костянтин Петрочук наголосив, що Луцька міська рада завжди намагається приділяти увагу людям з особливими потребами, впроваджує різноманітні заходи, також придбано принтер для друку шрифтом Брайля. «Цей проект — наступний крок, щоб люди з обмеженими можливостями були більш адаптованими у суспільстві та почувались комфортно», - резюмував він.

Telegram Channel