Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Поліція оточила виборчий штаб Навального у Москві

Волинь-нова

Поліція оточила виборчий штаб Навального у Москві

Декількох людей затримали

У Москві поліція оточила будівлю виборчого штабу опозиційного політика Олексія Навального.

Про це повідомляє паблік «Команда Навального» в соцмережі «Вконтакті», передає LB.ua.

Згідно з цією інформацією, затримали трьох волонтерів - Олександра Пелевіна, Мадіну Авсетову, Костянтина Ігнаткіна.

На 28 січня Навальний запланував усеросійську вуличну акцію на підтримку страйку виборців.

За інформацією соратників Навального, затриманих везуть в ВВС «Даниловський». До 16:00 (15:00 за Києвом) до штабу підігнали автозак.

На 28 січня Навальний запланував усеросійську вуличну акцію на підтримку страйку виборців. Влада Москви не погодила акцію в заявленому політиком місці.

У Москві він подав заявку на акцію на вулиці Тверській. Мерія запропонувала йому три альтернативні варіанти – «Сокольники», Мар'їне або Щукіне. Опозиціонер перенести акцію з центру відмовився.

З початку тижня поліцейські прийшли з обшуками в 30 регіональних штабів Навального, які зайнялися організацією страйків виборців і вуличних акцій на їх підтримку, підрахувала в ніч на 26 січня «Новая газета». У штабах поліція вилучає техніку і друковані матеріали, в тому числі листівки про мітинги 28 січня і про страйк виборців 18 березня. 26 березня в Уфі затримали координатора штабу Навального. Цього ж дня про прихід поліцейських і вилучення листівок повідомив і калінінградський штаб.

Нагадаємо, раніше в січні Навальному остаточно заборонили брати участь у виборах президента. Незабаром після цього суд ліквідував фонд виборчої кампанії Навального.

Telegram Channel