Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку позмагалися більярдисти

Фото: Волинська ОДА

У Луцьку позмагалися більярдисти

Відбувся І етап кубка України з більярдного спорту

26 січня на базі розважального центру «Промінь» розпочався І етап кубка України з більярдного спорту «Піраміда», який цьогоріч пройде у шість етапів. Перший провели у Луцьку, на честь 70-літнього ювілею Івана Ариванюка – легенди українського та, найперше, волинського більярду. На урочисте відкриття завітав і голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, йдеться на сайті Волинської ОДА.

За рішеннням Президіуму Федерації більярдного спорту України волинянина Івана Ариванюка нагородили пам’ятною адресою та кубком.

Серед почесних гостей: чемпіон України серед ветеранів 2017 року, срібний призер чемпіонату Європи серед ветеранів Степан Мирончук із Кропивницького, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України, останній чемпіон Радянського Союзу, легенда більярдного спорту «Піраміда» Анатолій Маливанчук.

 

 Варто зазначити, що Іван Ариванюк розпочав займатися більярдним спортом у 25 років, а першу перемогу здобув уже в 28. До того ж, Іван Іванович не лише багаторазовий чемпіон України та Волинської області, а й заслужений майстер народної творчості. Адже киями, які той виготовляє і досі грають знані спортсмени не лише нашої держави, а й світу.

Тож за рішеннням Президіуму Федерації більярдного спорту України волинянина Івана Ариванюка нагородили пам’ятною адресою та кубком. Далі ж присутні розпочали підготовку до першого етапу змагань.

Telegram Channel