Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Польщі заборонили шопінг у неділю

Vsetutpl

У Польщі заборонили шопінг у неділю

Анджей Дуда підписав закон, який забороняє торгувати у неділю. Щоб не шокувати поляків та туристів кардинальними змінами, цей закон вступатиме в дію поетапно

Новину передає Stopcor.

Вчора, 30 січня, польський президент Анджей Дуда підписав закон про заборону торгівлі в останній день тижня – неділю. Про це повідомляється на офіційному сайті президента. Раніше 254 депутати віддали голос «за» закон, в той час як 156 виступили проти нього.

Спочатку закон про заборону торгівлі у неділю передбачав вступ у дію від 1 січня поточного року. Однак польські парламентарі вирішили зробити перехід на нові правила поступовим, щоб люди звикли до змін.

З 2020 року торгівля у неділю буде заборонена остаточно.

Таким чином, перший етап стартує 1 березня поточного року. Магазинам буде дозволено працювати у першу та останню неділю місяця. З 2019 року вони працюватимуть лише в останню неділю місяця. Вже з 2020 року торгівля у неділю буде заборонена остаточно.

Винятками стали інтернет-магазини та торгові точки на АЗС. Закон передбачає покарання для порушників – штраф або позбавлення волі. За словами Дуди, поляки позитивно відреагують на закон, зокрема персонал торгових точок.

Тим часом польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецкій додав, що подібна практика спостерігається у багатьох країн Європи.

Telegram Channel