Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Невже скоро зникне легендарне «ГРРРРР...»?

REUTERS

Невже скоро зникне легендарне «ГРРРРР...»?

Звук нового електромотоцикла Harley-Davidson буде нагадувати роботу реактивного двигуна

Американська компанія Harley-Davidson має намір завершити розробку і почати продажі свого першого електромотоцикла протягом найближчих півтора року, він позбудеться свого традиційного «гарчання». Про це компанія оголосила в своєму фінансовому звіті за підсумками роботи в 2017 році. Це перший випадок, коли Harley-Davidson вказала терміни появи свого серійного електромотоцикла, передає з посиланням на N + 1 УНІАН.

 Електромотоцикл може розганятися з нуля до ста кілометрів на годину менш, ніж за чотири секунди

Harley-Davidson з 2013 року займається розробкою демонстратора технологій електричного мотоцикла LiveWire. Електромотоцикл може розганятися з нуля до ста кілометрів на годину менш, ніж за чотири секунди. Поки що батареї забезпечують йому дальність ходу до 85 кілометрів. Час зарядки акумуляторів становить 3,5 години. На кермі LiveWire встановлений сенсорний багатофункціональний дисплей, на який може виводитися різноманітна інформація, включаючи маршрутні дані, а також відомості про стан силової установки і акумуляторних батарей. Прототип мотоцикла має обмеження по швидкості в 150 кілометрів на годину. Чи буде перший серійний мотоцикл Harley-Davidson базуватися на демонстраторі технологій LiveWire, поки невідомо.

В Harley-Davidson оголосили, що їх новий електромотоцикл буде позбавлений головної особливості всіх мотоциклів цієї марки — специфічного звуку мотору - «гарчання». Планується замінити його на звук роботи реактивного двигуна, який на думку розробників, дозволить виділити електромотоцикл Harley Davidson серед схожих транспортних засобів.

Telegram Channel