Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Рівному три смугастих кавалери з нетерпінням чекають на дівчинку-зебру

Рівненський зоопарк

У Рівному три смугастих кавалери з нетерпінням чекають на дівчинку-зебру

Вчорашній Міжнародний день зебри святкували у виключно чоловічій компанії

Напередодні, 31 січня, відзначали Міжнародний день зебри. 

В Рівненському зоопарку проживають три таких смугастика-хлопчика: Аладін, Амаді та Кабір. Аладін приїхав до нас з зоопарку Двур Кралове (Чехія), а Амаді і Кабір – прибули з зоопарку Братислави (Словаччина). 

Все ж таки одним з головних завдань Рівненського зоопарку є поповнення колекції дівчинкою зебри. 

Вже 17 років Рівненський зоопарк має досвід з утримання цього виду тварин. Разом зі страусами вони проживають в комбінованому вольєрі експозиції «Африканська саванна». Вони легко знайшли спільну мову між собою, так як ці тварини в природі мешкають на одній території. Ще однією можливістю максимально наблизитись до цих Африканських тварин – є спеціально облаштовані оглядові майданчики на лісовій дорозі.

Зі слів завідуючої відділом копитних тварин – Аладін поводить себе як вожак. Якщо до Амаді і Кабіра можна спокійно заходити і не перейматись, що вони заподіють якусь шкоду, то Аладін щоразу щось вигадує аби привернути зайвий раз до себе увагу – може штовхатися носом або тягнути за одяг працівників. Якщо йому щось не подобається, він може розкидати їжу по всьому вольєру або тягати корито в зубах, бігаючи з ним. 

Зебри – теплолюбиві тварини, які зимують у приміщеннях, але коли взимку сонячна погода, вони ніколи не відмовляються побігати та покачатися в снігу. 

Цікавий факт, що кожна зебра має свій унікальний малюнок, по якому дитинчата впізнають свою маму.

Все ж таки одним з головних завдань Рівненського зоопарку є поповнення колекції дівчинкою зебри. 

Telegram Channel