Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Одесі протестували проти заборони дітям без щеплення відвідувати школу 

Фото: https://nv.ua

Волинь-нова

В Одесі протестували проти заборони дітям без щеплення відвідувати школу 

Батьки школярів, які не пройшли вакцинацію, вимагали пустити своїх дітей за шкільні парти

Під стінами мерії батьки протестували проти заборони мерії відвідувати школу дітям, у яких відсутнє щеплення від кору, пише НВ з посиланням на «Думская».

Зокрема, одесити розцінюють ситуацію, що склалася, як порушення конституційних прав громадян на отримання освіти. «Наших дітей без щеплення не пустили до навчальних закладів... Вакцинація є добровільною. Епідемія в місті і області не оголошена, карантин не оголошений. Масові свята не скасовуються, спортивні секції не закриті, до театрів ми ходимо. А в школах нас виставляють, як ніби ми небезпечні для щеплених дітей», – поскаржився один з учасників акції.

«У разі відсутності щеплення дитини від кору або відмови від вакцинації без медичних показань, батьки зобов'язані забезпечити дитині повну середню освіту у сімейній (домашній) формі»

За словами інших учасників акції, в школах вони починають відчувати тиск з боку батьків щеплених дітей.

У свою чергу, в Міністерстві охорони здоров’я заявили, що рішення органів місцевого самоврядування про недопущення  дітей без вакцинації до очної форми отримання освіти повністю відповідає чинному законодавству і жодним чином не зачіпає права людини. «У разі відсутності щеплення дитини від кору або відмови від вакцинації без медичних показань, батьки зобов'язані забезпечити дитині повну середню освіту у сімейній (домашній) формі», – сказано в повідомленні відомства в Facebook.
 

Telegram Channel