Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
За порцію цього супу можна придбати дуже багато смакоття!

Oleg O. Osovitskiy

За порцію цього супу можна придбати дуже багато смакоття!

В одному з ресторанів Києва подається екзотична страва за не менш екзотичною ціною

У столичному закладі японської кухні «Ікігаї» пропонують два види супу, одна порція якого коштує близько 285 доларів. Про це розповідає Вокруг Света.

Увагу на такий дорогий пункт меню звернув клієнт закладу Євген Шевченко, який написав про це в Facebook. «Випадково днями виявив в Києві ресторан із супом за 8000 грн (приблизно 285 доларів). По-хорошому заздрю ​​тим людям, які його замовляють. Та й тим, хто продає, теж », - написав він. Як повідомили в ресторані «Ікігаї», блюдо має назву «Шабу-шабу», а його вартість становить 7985 гривень.

За японськими традиціями гостям подають киплячий бульйон і окремо решту інгредієнтів 

Одним із інгредієнтів японського супу є американське мармурове м'ясо. До складу також входить бульйон «Дасі», овочі та локшина. Порція об'ємом два літри розрахована на двох осіб. За японськими традиціями гостям подають киплячий бульйон і окремо решту інгредієнтів. «Важливо, що м'ясо повинно бути нарізано тонкими шматочками. Гість сам «створює» собі суп та насолоджується стравою. В Японії його можна спробувати за 54 долара», - додали в закладі. Крім цього, ресторан пропонує ще одне блюдо за такою ж ціною - суп «Сукіякі», склад якого схожий на «Шабу-шабу».

Telegram Channel