Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Ковельського Кобзаря одягнуть у вишиванку

ГО Велика ідея

Ковельського Кобзаря одягнуть у вишиванку

Над її створенням працюють у ЗОШ №6 та школі мистецтв

Патріотичну акцію розпочато 24 серпня минулого року, в рамках відзначення 26-ї річниці Незалежності України. В її основі - створення національної вишитої хрестиком велетенської сорочки. Свої стібки на полотно уже нанесли жіночі колективи міськрайонного центру зайнятості, ДНЗ №10, управління фінансів виконавчого комітету міської ради та районної державної адміністрації, Ковельського відділу поліції. Варто зазначити, що усі вони цим займалися в позаробочий час. Долучилися до цієї хорошої справи й учні Дубівської школи. Хлопці й дівчата дружньо та активно, співаючи українських пісень, відтворювали волинські орнаменти. Окрім цього, усі учасники залишають своє ім'я у книзі під назвою «Етикетка до вишиванки». Про це повідомляє «Про Ковель».

Працівники  щиро підтримали ідею об'єднати  місто довкола благородної справи та нанести на полотно свої хрестики з побажанням миру Україні. Вони попросили в організвторів вишивати не лише чорними нитками, які дісталися їм у черзі,  а й червоними, Мовляв, «червоний — то любов, а чорний — то журба».

Нині над вишиванням сорочки для монумента Кобзаря працюють у ЗОШ №6 та школі мистецтв. «З задоволенням взялися до роботи над вишиванкою для монумента Кобзаря», - повідомила волонтерам - організаторам проекту від  ГО «Велика ідея» заступник з виховної роботи ЗОШ №5  Катерина Юхимівна Дрипа. 

Учні впродовж двох тижнів працювали над найдовшою частиною унікального вбрання – поясом. Хоча багато дітей в школі гарно вишивають,  найактивнішими стали дівчата  8-го, 9-го та 10-го класів, а саме: Катерина Ліфан, Анна Жемчуг,  Даша Созонік та Наталія Зінчук. Цікаве оформлення вони придумали і для етикетки до вишиванки – своєрідної книги-відгуків проекту «З Батьківщиною в серці». А втілила у життя ідею учениця 9-го класу Анастасія Петрович.

У школі розповідають, що завжди охоче беруть учать в акціях, приурочених пам`яті Тараса Шевченка. Зокрема, 22 травня минулого року діти перейнялися емоціями під час декламування віршів на міському заході з нагоди річниці перепоховання Великого Кобзаря. Цікаво й змістовно у навчальному закладі проходять Шевченківські дні. Тому і до участі у патріотичному проекті тут поставилися відповідально. Пояс-крайка уже побував у ЗОШ №1 та ЗОШ №2,  СШ 3 та  міській гімназії. 

А над  основною частиною велетенської сорочки  працює  колектив Ковельської школи мистецтв. Її керівник Андрій Дмитрович Мигуля заздалегідь «забронював»  чергу.  Працівники  щиро підтримали ідею об'єднати  місто довкола благородної справи та нанести на полотно свої хрестики з побажанням миру Україні. Вони попросили в організвторів вишивати не лише чорними нитками, які дісталися їм у черзі,  а й червоними, Мовляв, «червоний — то любов, а чорний — то журба».

Долучитись до вишивання може кожен бажаючий. Для цього потрібно звернутись до організатора проекту - ГО «Велика ідея» на офіційній сторінці у «Фейсбуці» або до його партнерів - у міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Telegram Channel