Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Що робити з трьома мільйонами тонн відходів?

Сергій Кошарук

voladm.gov.ua

Що робити з трьома мільйонами тонн відходів?

Про засідання робочої групи з підготовки Національного плану управління відходами розповів заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук

За його словами, представники всіх регіонів та урядовці обговорили підходи, структуру Національного плану та процес наповнення його інформацією. До 20 лютого у столиці прийматимуть пропозиції з міст, щоб підготувати остаточний варіант.

Адже вже у травні його мають передати на схвалення до Кабінету Міністрів, але перед цим – обговорити на місцях, опрацювати конкретні пропозиції у Міністерстві екології та природних ресурсів України, а також узагальнити інформацію.

Три мільйони тон відходів на території Волинської області говорять самі про себе. 

Національна стратегія поводження з відходами до 2030 року передбачає три блоки заходів: законодавство, національний план, а також створення механізму управління – спеціального центрального органу виконавчої влади, який керуватиме відповідним процесом.

– Для нас це питання дуже важливе, бо три мільйони тон відходів на території Волинської області говорять самі про себе. Допоки ця програма не стане великим бізнес-проектом, вона залишатиметься лише на папері. Натомість, ті кроки, які робимо в рамках обласної екологічної програми, ще раз повинні підтверджувати: це величезний прибутковий економічно-вигідний проект. Тільки так можна реалізувати програму, – зауважив Володимир Гунчик.

Telegram Channel