Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Найєм зробив гучну заяву щодо розстрілів на Майдані

Новое время

Найєм зробив гучну заяву щодо розстрілів на Майдані

Стверджує, що що Голова Миколаївської ОДА Савченко знав про підготовку цього злочину

Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко знав про підготовку розстрілу Майдану в лютому 2014 року, повідомляє Новое время.

За словами Найєма, у губернатора довгий час були хороші відносини з Юрієм Крисіним, який організовував під час Майдану банди тітушек.

За словами Найєма, у губернатора довгий час були хороші відносини з Юрієм Крисіним, який організовував під час Майдану банди тітушек.

До Майдану Крисін працював директором фірми П'ятий регіон, співробітники якого залучалися до охорони Авант-Банку - банку, який безпосередньо афілійований з колишнім Генеральним прокурором України Віталієм Яремою.

Головою правління Авант-Банку на той момент працював нинішній губернатор Миколаївської області і колишній народний депутат фракції БПП Олексій Савченко.

Найєм зазначив, що Крисін заздалегідь знав, що 20 лютого 2014 роки влада готує кровопролиття на Майдані. Під час допитів він заявив, що попередив про це Савченко. Кому нинішній губернатор передав цю інформацію, Найєм не знає.

У той же час, глава Миколаївської ОДА будь-яку згадку про «вождя тітушек» сприймає як особисту образу.

У той же час, глава Миколаївської ОДА будь-яку згадку про «вождя тітушек» сприймає як особисту образу. Відповідаючи на  питання журналіста НВ, чи знав він про підготовку розстрілу Майдану, він сказав, що «всі слідчі дії і допити повинні коментувати слідчі і ГПУ».

«Ви торкаєтеся теми, яка для мене є образливою і сьогодні наша з вами розмова і все, що я вам говорив, ви просто знівелювали, на жаль... Ви почули якісь чутки і плітки», – сказав Савченко в інтерв'ю НВ.

22 грудня Шевченківський райсуд Києва виніс вирок у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія – Юрія Крисіна визнали винним і засудили до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Прокуратура просила шість років позбавлення волі. 

Пізніше Шевченківський суд Києва змінив запобіжний захід і відпустив із СІЗО Олега Гебана і Сергія Костенка, також причетних до справи Веремія і підозрюваних в завершеному замаху на вбивство шести осіб 18 лютого 2014 року поблизу Майдану.

Telegram Channel