Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

’ВОЛИНЬ’ ПОКИ ЩО ТРЕТЯ... ЗНИЗУ

У другому турі чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги народилась поки що найбільша сенсація. Чемпіон і володар Кубка країни — київське «Динамо» — в Одесі поступилось місцевому «Чорноморцю» — 0:1.

У другому турі чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги народилась поки що найбільша сенсація. Чемпіон і володар Кубка країни — київське «Динамо» — в Одесі поступилось місцевому «Чорноморцю» — 0:1. Столичний клуб може нарікати, що у грі через травми не брали участі Белькевич, Федоров, Чернат, Пеєв, але ж у складі гостей на полі були Хацкевич, Дмитрулін, Гусин, Гавранчич, Шацьких, Головко, Рева... А у чорноморців немає жодної зірки, хіба що Косирін. До речі, вихованець «Динамо», який на 59-ій хвилині і забив вирішальний м’яч у ворота столичного клубу після грубої помилки голкіпера киян Реви. Цікаво, що одесити виграли у гостей вперше за останні вісім років.
Справді крейсерську швидкість на старті чемпіонату набрав під керівництвом нового головного тренера Бернда Шустера донецький «Шахтар», який у звітному турі завдяки влучним ударам Бахарєва, Пажина, Воробея і Левандовського розгромив полтавську «Ворсклу» — 4:0. Нагадаємо, що у стартовому турі гірники взяли верх у Запоріжжі над «Металургом» — 3:0. Гол Воробея в останній зустрічі став 101-им у його спортивній кар’єрі. До рекордного клубного показника нині покійного Віталія Старухіна форварду донбасівців залишилось провести дев’ять голів.
Київське «дербі» між «Арсеналом» і «Оболонню» закінчилось з рахунком 2:1 на користь «канонірів», в яких відзначились Іванов і Чернов (у «пивоварів» — Терещенко). Характерно, що рівно рік тому «Арсенал» цього ж дня, 17 липня, зустрічався з «Волинню», яку жорстоко поклав на лопатки — 8:1. І ще одну деталь помітили статистики після звітного туру у грі лучан: у чемпіонатах України клуб, який двічі перемагав «Шахтар» і одного разу «Динамо», ось уже сім ігор не спроможеться здобути перемогу.
Криворізький «Кривбас», який нещодавно очолив заслужений тренер України Володимир Мунтян, після нищівної поразки від «Карпат» — 1:4 — переграв на своєму полі дебютанта нинішньої першості кіровоградську «Зірку» завдяки влучному удару Кудінова.
Сімферопольська «Таврія» і донецький «Металург», які у стартовому турі звели свої поєдинки внічию, цього разу у Севастополі мірялись силами між собою. І знову матч не виявив сильнішого — 1:1. Тут відзначились дебютанти команд: у кримчан грузин Іонанідзе, у донеччан — серб Младенович.
Першу перемогу під керівництвом Михайла Фоменка здобув вдома запорізький «Металург», який завдяки голу Целих добився успіху над бориспільським «Борисфеном», котрий не має у своєму активі не лише очок, а й забитого м’яча.
Львівські «Карпати» після переконливої перемоги над «Кривбасом» у другому турі з таким самим результатом — 1:4 — у Дніпропетровську поступились місцевому «Дніпру». Три голи у господарів записав до свого активу колишній киянин Вонглинський і один його колега по команді Шелаєв. У гостей м’яч забив вихованець волинського футболу Кабанов.
Після двох турів «Шахтар» і «Дніпро» набрали по шість очок. Ще вісім клубів мають по три очки. «Волинь» перебуває у турнірній таблиці на третій сходинці знизу. Гірші показники, ніж у лучан, лише у футболістів «Ворскли» і «Борисфена». Сьогодні волиняни у Донецьку зустрічаються з «Металургом».
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel