Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Відома волонтерка звинувачує МОЗ у смерті волинянина

Відома волонтерка звинувачує МОЗ у смерті волинянина

8 лютого помер мешканець с. Дубове, Ковельського району Віталій Семенюк, який потребував лікування за кордоном

Віталію було всього 39 років, у минулому він працював водієм швидкої допомоги. У нього залишилося двоє дітей. Про це розповіла волонтерка, помічник народного депутата Наталія Попова. «Черга смерті» в МОЗ зменшилася», – так вона назвала свій допис у Facebook.

За її словами, чоловік не дочекався рішення Комісії МОЗ України з питань направлення на лікування за кордон.

Маючи 398 мільйонів гривень, виділених з Держбюджету на лікування важкохворих українців за кордоном, урядники досі не збирають комісії.

Віталій Семенюк потребував трансплантації серця. В Україні таким пацієнтам сьогодні не можуть допомогти. Тому він мав законодавчо підтверджене право на операцію за кордоном і на державне фінансування.

«Документи Семенюка на Комісію в МОЗ були подані ще в грудні 2017р... Клініка в Білорусії підтвердила, що береться за лікування Віталія і виставила рахунок у 100 000$... 
В бюджеті гроші на таких пацієнтів є! Ми день за днем чекали рішення комісії МОЗ... Комісії , яка так і не змогла зібратися 43 дні цього року...» – наголосила Наталія Попова у дописі.

Водночас волонтерка зазначила, що, маючи 398 мільйонів гривень, виділених з Держбюджету на лікування важкохворих українців за кордоном, урядники досі не збирають комісії. Також пані Попова каже, що немає жодних претензій до секретарів Комісії, які, на її думку, добре виконують свою роботу. Всю відповідальність вона перекладає на керівників.

Telegram Channel