Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Росіян на Донбасі немає? Бойовики внесли імена 18 громадян РФ у списки на обмін полоненими

УНІАН

Росіян на Донбасі немає? Бойовики внесли імена 18 громадян РФ у списки на обмін полоненими

Учасник гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську та близький до президента Росії Віктор Медведчук заявив, що під час узгодження списків на обмін полоненими були названі прізвища 12 росіян, хоча загалом їх 18

Про це пише 24 канал.

«Коли ми узгоджували списки 306 на 74 (списки на обмін полоненими, що відбувся 27 грудня), всього їх було 18. Потім на останньому етапі Київ зайняв позицію, що громадяни Росії мають бути звільнені згідно з конвенцією СНД про права та свободи людини», – розповів Медведчук.

Представники Донецька та Луганська знову внесли всіх громадян Росії (18 людей) у власні списки на обмін.

Він також додав, що займається питаннями звільнення українців, ув'язнених у Росії, а саме – Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та Павла Гриба.

«Я саме цим займаюся. Я і раніше вів ці переговори про звільнення громадян України з РФ. Цей процес продовжується. Щодо росіян, я можу сказати, що сьогодні представники Донецька та Луганська знову внесли всіх громадян Росії (18 людей) у власні списки на обмін», – розповів Медведчук.

До слова, напередодні Президент України Петро Порошенко обговорив із президентом Росії Володимиром Путіним питання обміну заручників на Донбасі.

Telegram Channel