Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«В серцях і пам’яті пульсує…Афганістан»

Фото із архіву Павла Марходея

«В серцях і пам’яті пульсує…Афганістан»

Напередодні чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану володимирчанин Павло Марходей ділиться спогадами та рідкісними світлинами

15 лютого відзначають день вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-та річниця виведення радянських військ з Афганістану. Це особливий день у житті воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов'язок. Про це пише Район.Володимир-Волинський.

 

 

15 лютого відзначають день вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-та річниця виведення радянських військ з Афганістану.

«Зайшов в Афган 18.01.1980-го, вийшов 24.12.того ж року. Був командиром відділення артилерійських тягачів ЗІЛ-131, старшим сержантом. Моїми бойовими побратимами тоді були і земляк зі Світязя, і хлопці з Київської та Миколаївської областей, навіть росіяни. Я, мабуть, найпершим демобілізувався з Волині. Ховав наших володимирських хлопців Сергія Петрука та Войтичука Ростіка», – ділиться спогадами Павло Марходей.

 

Отож, у Володимирі-Волинському сьогодні в церкві Святого Юрія Переможця відбулася панахида за загиблими воїнами в Афганістані. Опісля біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам пройшов мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 
 
Telegram Channel