Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Вулицями болгарської столиці пройшов марш неонацистів

Новое время

Вулицями болгарської столиці пройшов марш неонацистів

Щоправда, за кілька годин до цього шабашу в Столиці відбулася й альтернативна акція

Увечері в суботу, 17 лютого, сотні учасників ультраправих і неонацистських організацій пройшли маршем центром болгарської столиці Софії в пам'ять про нацистського генерала Христо Лукова, повідомляє Новое время з посиланням на Reuters.

Учасники акції в чорному одязі влаштували смолоскипну ходу. Вони поклали вінки біля будинку, де жив Луков – військовий міністр Болгарії в 1935-1938 роках, лідер Союзу болгарських національних легіонів і активний прихильник альянсу з Третім рейхом.

Вони поклали вінки біля будинку, де жив Луков – військовий міністр Болгарії в 1935-1938 роках, лідер Союзу болгарських національних легіонів і активний прихильник альянсу з Третім рейхом.

До маршу в Софії долучилися члени ультраправих організацій із Німеччини, Швеції, Угорщини та Естонії.

Водночас сотні людей взяли участь у контр-акції під гаслом «Ні нацистам на вулицях» за кілька годин до неонацистського маршу. Завдяки присутності поліції обидві демонстрації обійшлися без пригод.

Міська влада Софії заборонила проводити ходу, але ультраправі оскаржили це рішення в суді. Міжнародну петицію про заборону неонацистського маршу підписали 178 тисяч осіб.

Telegram Channel