Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Донбасі бойовики впритул підповзають до нещодавно звільнених сіл

ТСН

На Донбасі бойовики впритул підповзають до нещодавно звільнених сіл

Дистанції у зоні конфлікту стають все коротшими

У 57 бригаді підтвердили, що один з її військовослужбовців офіційно вважається таким, що самовільно залишив частину зі зброєю. Як зазначається у сюжеті «ТСН.Тиждень», з цієї новини бойовики будуть робити гучну новину, щоб приховати факт своїх серйозних втрат. Йдеться про шістьох загиблих, двох поранених. Такий підсумок операції, яку розпочали бойовики, щоб повернути Травневе і Гладосове, що поблизу окупованої Горлівки, повідомляє кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко.

Дві групи противника намагались обійти українські позиції біля сіл, але батальйон «Донбас-Україна» прийняв бій. Загалом вдалось нарахувати 9 бойовиків. Звільнені села не дають спокою бойовикам. Але про те, що противник готує операцію в районі Травневого і Гладосового, на українському боці знали. «Є чітке переконання, що це росіяни. На тому боці є багато людей з активною громадянською позицією. Вони повідомили, що прибула якась група з 10-15 чоловіків, які пройшли інструктаж», - розповів офіцер батальйону «Донбас-Україна» із позивним «Гайдук». 

Дві групи противника намагались обійти українські позиції біля сіл, але батальйон «Донбас-Україна» прийняв бій. Загалом вдалось нарахувати 9 бойовиків. Звільнені села не дають спокою бойовикам.

Час для операції група гастролерів обрала невипадково. Цього дня батальйон «Донбас-Україна» святкував третю річницю. Розрахунок на розслаблений святковий настрій вочевидь підвів противника. Плани повернення втрачених населених пунктів бойовики розробляють і на інших ділянках фронту. На Луганщині після звільнення Новоолександрівка живе за київським часом. За військовою дисципліною комендант наглядає особисто. Комендант оголосив: «Я військовий комендант міста Попасна. Якщо будуть питання, дзвоніть цілодобово. Військовослужбовці комендатури одразу прибудуть до вас». Місцеві мешканці заявили, що військові поводяться коректно. Але радіти ще зарано. З трьох боків Новоолександрівку поступово обкладають бойовики. За селом дистанція між позиціями є мінімальною. Можливо, найменшою в АТО. Дедалі більше у цьому районі є свіжих сюрпризів від противника – мін та розтяжок.

З трьох боків Новоолександрівку поступово обкладають бойовики. За селом дистанція між позиціями є мінімальною. Можливо, найменшою в АТО. Дедалі більше у цьому районі є свіжих сюрпризів від противника – мін та розтяжок.

Нещодавно звільнене село на власні очі зажадав побачити Александр Хуг, заступник голови місії ОБСЄ. Він технічно уникав коментарів про звільнене село, які б кинули тінь на його нейтральність. Втім, він після спілкування з місцевими був змушений визнати: «Після просування вперед військ в селі стало відносно тихо».

Офіцер командування гірсько-штурмової бригади з позивним «Макс» повідомив, що плани про подальше просування на лінії фронту є військовою таємницею.

 

Telegram Channel