Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ковельський ветсанзавод забруднив підземні води нітратами та амонієм

Недотримання технологічного процесу призвело до катастрофи.

Район.Ковель.

Ковельський ветсанзавод забруднив підземні води нітратами та амонієм

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика

Як зазначив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олександр Блащук, сталася надзвичайна ситуація місцевого рівня, яка пов’язана із недотриманням технологічного процесу та термінів перероблення біологічної продукції на території Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». Як результат – забруднення підземних вод нітратами та амонієм понад граничну допустиму норму.

 На ліквідацію наслідків діяльності Ковельської філії розпорядженням Кабміну із Державного бюджету виділили 17 млн грн, 1,3 млн грн направили із обласного резервного фонду, а також 1,7 млн грн – Ковельська міська рада

На ліквідацію наслідків діяльності Ковельської філії розпорядженням Кабміну із Державного бюджету виділили 17 млн грн, 1,3 млн грн направили із обласного резервного фонду, а також 1,7 млн грн – Ковельська міська рада. Нині завершено 99% від усіх запланованих робіт: у залізобетонні ємкості переміщені не перероблені рештки тваринного походження, встановили огороджувальну конструкцію, завершили ремонт під’їздної дороги. А вже у 2018 році планують закінчити комплекс робіт із водопостачання у кілометровій зоні навколо підприємства.

Однак, Держспоживслужба досі не прийняли на баланс ємкості з непереробленими тваринними рештками. Саме тому пан Гунчик вкотре звернув увагу на відповідну проблему та доручив управлінню з питань цивільного захисту облдержадміністрації тримати питання на контролі, адже коштів на обслуговування та утримання відповідних споруд у місцевому та обласному бюджетах не передбачені.

Telegram Channel