Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Любешівщині вшанували Героя

20 лютого 2014 року, куля, випущена снайпером, була смертельною для Едуарда.

Фото Наталії МУХИ.

Волинь-нова

На Любешівщині вшанували Героя

Сьогодні, в День Героїв Небесної сотні, відбулось покладання квітів до могили загиблого Героя України, жителя села Деревок Любешівського району Едуарда Гриневича

Вшанувати пам’ять загиблого Героя, повідомляє сайт виконавчої влади району, приїхали перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Фесик, голова Любешівської селищної ради Олег Кух, голова районної ради Петро Нагорний, родичі загиблого та місцеві жителі.
Саме 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, ворожа куля снайпера обірвала життя молодого 28-річного хлопця, який вірив до останнього подиху у свободу рідної країни. 

Едуард - єдиний зі свого села, хто їздив на Майдан. Хлопця в селі знали та поважали.На Майдан приїздив тричі. Коли поїхав востаннє, вступив до “Волинської Сотні”. 20 лютого 2014 року, куля, випущена снайпером, була смертельною для Едуарда. Його тіло знайшли у дворі Михайлівського собору.

Похований Герой у своєму рідному селі.

На фасаді Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету, де навчався Едуард, встановили пам’ятну дошку. Така ж дошка є і в його рідній школі.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України 21 листопада 2014 року Едуарду Гриневичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). На фасаді Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету, де навчався Едуард, встановили пам’ятну дошку. Така ж дошка є і в його рідній школі.

31 травня 2017 року, в день народження Едуарда Гриневича, – в його рідному селі Деревок на центральній площі, названій його іменем, було відкрито пам’ятний знак Герою.

Олена ВОЛИНЕЦЬ

Telegram Channel